Ako nastaviť funkciu Nájsť priateľov a sledovať iPhone

Prečo môžeš dôverovať

- Aplikácia Apple Find My vám umožňuje sledovať polohu vašich priateľov a rodiny. Osoba, ktorú chcete sledovať, musí mať iPhone Tiež musia prijať vašu žiadosť o zdieľanie polohy s vami, ale po nastavení môžete kedykoľvek sledovať iPhone svojej rodiny alebo priateľa.

Táto funkcia sa pôvodne volala Nájdi mojich priateľov , ale aplikácie Find My Friends a Find My iPhone boli skombinované v roku 2019 so spustením systému iOS 13 do toho, čo sa teraz nazýva Find My.

Tu je návod, ako nastaviť sledovanie pre iPhone priateľa alebo rodiny, a tiež postup, ako sledovať iPhone po nastavení.





aké kanály sú na disney plus
Apple Ako nastaviť vyhľadanie priateľov a sledovanie fotografie na iPhone 3

Ako zdieľať polohu vášho iPhone s priateľom

Je ľahké začať zdieľať polohu svojho iPhone s priateľom alebo rodinným príslušníkom a môžete si vybrať, či ho budete zdieľať jednu hodinu, alebo do konca dňa, kedy ste ho nastavili, alebo neobmedzene dlho.

Majte na pamäti, že počas vybratého časového obdobia bude priateľ vidieť, kde sa práve nachádzate, pokiaľ nevypnete svoju polohu alebo nemáte mobilné dáta.



Ak chcete nastaviť vyhľadanie priateľov a začať zdieľať svoju polohu s priateľom, postupujte takto:

  1. Uistite sa, že obaja máte iPhone
  2. Otvorte aplikáciu Find My. Má sivé pozadie s veľkým zeleným kruhom a malou modrou bodkou v zelenom kruhu.
  3. Klepnite na kartu Ľudia vľavo dole
  4. Klepnite na Zdieľať moju polohu
  5. Vyhľadajte kontakt, s ktorým chcete zdieľať svoju polohu. Telefóny s telefónom iPhone sa zobrazia modrou farbou. Ak je meno kontaktu sivé, nemá iPhone a táto funkcia nebude fungovať
  6. Pridajte ďalšie kontakty, s ktorými chcete zdieľať svoju polohu
  7. Keď máte vybratých všetkých priateľov, s ktorými chcete zdieľať svoju polohu, klepnite vpravo hore na položku Odoslať
  8. Vyberte „Zdieľať jednu hodinu“, „Zdieľať do konca dňa“ alebo „Zdieľať neurčito“

Priatelia, s ktorými ste sa rozhodli zdieľať svoju polohu, sa zobrazia na karte Ľudia v aplikácii Nájsť moju. Pod ich názvom bude uvedené „Vidíte svoju polohu“, pokiaľ polohu nebudete zdieľať.

Ako sledovať iPhone priateľa

Aby mohli sledovať iPhone priateľa, musí s vami zdieľať svoju polohu, ako je uvedené vyššie. Ak sú tiež súčasťou vašej skupiny zdieľania rodiny - čo môžete prečítajte si viac o našej samostatnej funkcii - a zdieľajú s vami polohu, na karte Zariadenia v aplikácii Nájsť moje budete môcť vidieť všetky ich zariadenia Apple priradené k ich Apple ID.



Váš priateľ môže podľa krokov v predchádzajúcej časti začať s vami zdieľať svoju polohu, čo vám umožní sledovať ich iPhone a zistiť, kde sa nachádzajú. Prípadne s nimi môžete začať zdieľať svoju polohu, ako je uvedené vyššie, potom klepnúť na ich meno na karte Ľudia a posuňte sa nadol na položku „Požiadať o sledovanie polohy“.

Dostanú upozornenie na vašu žiadosť, ktoré potom budú musieť prijať, aby ste mohli sledovať ich iPhone.

Keď bude vaša žiadosť prijatá a bude zdieľaná poloha, polohu priateľa môžete vidieť na karte Ľudia v aplikácii Nájdi ma. Pod ich menom vám povie mesto a krajinu, kde sa nachádzajú, ako aj vzdialenosť od vás. Ak klepnete na ich meno, zobrazí sa mapa s presnejšou polohou a možnosťou získať trasu k ich polohe.

Môžete tiež vidieť polohu priateľa, s ktorou zdieľate Správy . Otvorte Správy> Otvorte chat osoby, ktorej umiestnenie chcete vidieť> Klepnite na jeho meno v hornej časti chatu> Klepnite na symbol „i“. Ich poloha sa zobrazí na mape.

Apple Ako nastaviť vyhľadanie priateľov a sledovanie fotografie na iPhone 1

Používanie upozornení na stránke Nájdi ma

V aplikácii Find My v iPhone je možné nastaviť upozornenia. Môžete si nastaviť svoj iPhone tak, aby automaticky upozornil vášho priateľa, napríklad keď odídete alebo sa vrátite domov, alebo si môžete sami nastaviť upozornenie, keď priateľ odíde z práce alebo z domu, alebo dokonca niečo konkrétnejšie, napríklad prejde určité miesto na prechádzke.

Ak chcete nastaviť upozornenia, postupujte takto:

  1. Otvorte aplikáciu Find My
  2. Klepnite na kartu Ľudia vľavo dole
  3. Klepnite na priateľa, pre ktorého chcete nastaviť upozornenie alebo o
  4. Potiahnutím prstom nahor na informačnej karte zobrazíte všetky možnosti pod mapou
  5. Klepnite na „Pridať“ v časti Upozornenia
  6. Klepnite na položku „Upozorniť ma“ alebo „Upozorniť [kontakt]

Ak vyberiete možnosť „Upozorniť ma“, môžete si vybrať medzi „[kontakt] Prichádza“, „[kontakt] Odchádza“ alebo [kontakt] Nie je “, za čím bude nasledovať aktuálna poloha vášho kontaktu, vaša poloha alebo„ Nové umiestnenie “a frekvencia požadovaných upozornení, ktorá je „Iba raz“ alebo „Zakaždým“.

Voľba „[kontakt] nie je na“ mierne zmení možnosti. Možnosti umiestnenia sú rovnaké, ale potom si môžete vybrať časový rámec a dni, kedy chcete byť upozornení. Môžete si napríklad nastaviť upozornenie, ktoré vás upozorní vždy, keď priateľ počas týždňa nie je v práci.

Ak vyberiete možnosť „Upozorniť [kontakt]“, môžete si vybrať z možností „Prichádzam“ a „Odchádzam“, za ktorými bude nasledovať vaša aktuálna poloha, ich aktuálna poloha alebo „Nové umiestnenie“ a frekvencia odosielania oznámení. , čo je opäť voľba „Iba raz“ alebo „Zakaždým“.

Keď ste si vybrali svoje možnosti, budete musieť klepnúť na „Pridať“ v pravom hornom rohu. Keď si nastavujete upozornenie pre seba, kontakt, o ktorom sa rozhodnete dostávať upozornenia, dostane upozornenie, ktoré mu oznámi, že ste si upozornenie nastavili.

Niekoľko ďalších tipov a trikov ...

Existuje niekoľko ďalších tipov a trikov v aplikácii Find My, ktoré stojí za zmienku, aby vám pomohli vyťažiť maximum z toho.

Prestaňte zdieľať svoju polohu

Zdieľanie svojej polohy môžete kedykoľvek zastaviť tak, že v aplikácii Nájsť moju na karte Ja vypnete prepínanie polohy. Keď je vypnutý, nikto z vašich priateľov, s ktorými zdieľate svoju polohu, neuvidí, kde sa nachádzate.

Pod vašim menom na karte Ľudia jednoducho povie „Nenašla sa žiadna poloha“. Keď ho znova zapnete, vaša poloha sa znova objaví.

Prestaňte zdieľať svoju polohu s priateľom

Ak zmeníte názor, môžete trvalo prestať zdieľať svoju polohu s konkrétnym priateľom. V aplikácii Ľudia v aplikácii Nájdi ma zmiznete z ich zoznamu a budete musieť znova začať zdieľať polohu podľa pokynov na začiatku tejto funkcie.

Otvorte aplikáciu Nájsť moju> Klepnite na kartu Ľudia> Klepnite na osobu, s ktorou chcete prestať zdieľať svoju polohu> Potiahnite prstom nahor na informačnej karte v dolnej časti obrazovky> Klepnite na „Zastaviť zdieľanie mojej polohy“> Potvrdiť „Zastaviť Zdieľanie polohy '.

Vypnite žiadosti o priateľstvo

Ak nechcete dostávať žiadosti od priateľov, aby sledovali vašu polohu, môžete ich vypnúť.

Otvorte aplikáciu Nájsť moju> Klepnite na kartu Ja> Potiahnutím prstom nahor na informačnej karte v dolnej časti obrazovky> V časti Upozornenia vypnite možnosť „Povoliť žiadosti o priateľstvo“.

Pridajte kontakt k svojim obľúbeným

V aplikácii Nájdi ma môžete pridať niektorých priateľov medzi obľúbených. Ak pridáte priateľa alebo kontakt ako obľúbeného, ​​zobrazí sa v hornej časti zoznamu, ak je váš zoznam na karte Ľudia v aplikácii Nájsť moje, čo vám umožní rýchlo vidieť ich polohu, najmä ak zdieľate svoju polohu s viacerými priateľmi.

Otvorte aplikáciu Nájsť moju> Klepnite na ich meno na karte Ľudia> Potiahnite prstom nahor na informačnej karte v spodnej časti obrazovky> Klepnite na „Pridať [kontakt] do obľúbených“.

Upravte názov kontaktu

Namiesto toho, aby sa mesto a krajina zobrazovali ako miesto pod menom kontaktu v aplikácii Nájsť moju, môžete názov polohy upraviť tak, aby napríklad uvádzal „Domov“ alebo „Práca“.

Otvorte aplikáciu Nájsť moju> Klepnite na kartu Ľudia> Klepnite na osobu, pre ktorú chcete upraviť umiestnenie> Potiahnite prstom nahor na informačnej karte v dolnej časti obrazovky> Klepnite na Upraviť názov polohy> Vybrať z domova, práce, školy , Telocvičňa, žiadny alebo vytvoriť vlastný štítok.

Upravte si názov polohy

Názov miesta môžete upraviť pre seba aj pre svoje kontakty, aby sa v kontaktoch zobrazovalo „Domov“, nie mesto a krajina.

Otvorte aplikáciu Nájsť moju> Klepnite na kartu „Ja“> Potiahnite prstom nahor na informačnej karte> Klepnite na „Upraviť názov polohy“.

Odstráňte priateľa

Ak už nechcete vidieť polohu priateľa, môžete ho odstrániť zo svojho zoznamu.

Otvorte aplikáciu Nájsť moju> Klepnite na kartu Ľudia> Klepnite na osobu, ktorú chcete odstrániť zo svojho zoznamu> Potiahnite prstom nahor na informačnej karte v spodnej časti obrazovky> Klepnite na „Odstrániť [kontakt].

Zaujímavé Články